A Pénzügyminisztérium még 2019 augusztusában új pályázatot ír ki a mikro-, kis-, és középvállalkozások munkahelyteremtő tevékenységeinek támogatásához. A pályázati eljárást és a támogatás lebonyolítását a fővárosi és megyei kormányhivatalok valósítják meg a Minisztérium koordinálása mellett.

Pályázat kódjele: NFA-2019-KKV

Pályázati ciklus: 2019. aug. 1- szept. 5.

A pályázaton nyújtható összes támogatás 3,5 milliárd forint, amely NEM visszatérítendő.

pályázatfigyelés civil szervezeteknek

Az új pályázat célja – ahogy az a felhívásban is olvasható – a magyar kkv-k fejlődésének elősegítése gazdasági és piaci szempontból. A munkahelyteremtés támogatása által pedig a területi különbségek csökkentése, a helyi gazdaság megerősítése és a foglalkoztatás bővítése.

A támogatási összegekre kétféle jogcímen lehet pályázni, melyek a következők: regionális beruházási támogatás vagy csekély összegű támogatás.

A támogatható tevékenységek listája:

Pályázók köre:     

Az új munkahelyteremtő pályázaton kizárólag Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén székhellyel és Magyarországon telephellyel, fiókteleppel rendelkező KKV vehet részt (további részletek a pályázati felhívásban).

Pályázattal kapcsolatos előírások

Pályázni csak olyan beruházással lehet az ország bármely településéből, amely esetében a vállalkozó:

Támogatás mértéke:

Minden- a pályázati feltételeknek megfelelő- vállalkozás esetében új munkahelyenként 1,7 millió Ft.

Önerő:

Az új munkahelyteremtő pályázatban a pályázó mikro-, kis- vagy középvállalkozások a beruházások nettó bekerülési összköltségének legalább 25 %-át saját forrásból biztosítják majd.

Kiegészítő támogatások:

Az új munkahelyteremtő pályázat révén 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely teremtéséhez elegendő támogatást nyújt a minisztérium a kkv-knak.

Pályázati kiírás: Itt

A Napitender.hu pályázatírás- szolgáltatásának igénybevételével az Ön vállalkozása is a nyertes pályázók között lehet az új munkahelyteremtő pályázat eredményhirdetését követően.

Tudja meg most, milyen esélyekkel pályázhat, kérjen ingyenes előminősítést.