Március közepéig él a több tízmillió forintos vagy akár annál is magasabb összegű támogatás lehetősége a vendéglátók számára

A több térségre is kiírt pályázatok célja, hogy a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található kereskedelmi szálláshelyek általános minőségi és szolgáltatási színvonalának hatékony és látványos emelését elősegítse. Továbbá megalapozott esetben ezen szálláshelyek kapacitásának bővítése, kapacitáskihasználtságának javítása, a szálláshely működéséből származó árbevételek által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése is megvalósítható a nyertes pályázók által.

A fenti célokhoz kapcsolódó, jelenleg is elérhető pályázatok:

Szállodafejlesztés – Balaton és Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségben – TFC-1.1.2-2018 kódszám

Szálláshelyek létesítése – Balaton és Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségben – TFC-1.2.1-2018 kódszám

Szállodafejlesztés – Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben – TFC-1.1.2-2017 kódszám

A támogatási összeg régiónként változó, a maximálisan elérhető támogatási intenzitás 70%, emellett az önerő egy részének biztosításához az MFB kedvezményes kamatozású hitelét lehet igénybe venni.

A pályázó a szálláshely üzemeltetője, vagy az ingatlan tulajdonosa lehet, továbbá legalább egy teljes lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie.

A benyújtási határidő: 2018.03.14.

Az ország vezetése a pályázatok megjelenése kapcsán már korábban is jelezte, hogy elkötelezett az ágazati szereplők versenyképességének növelése tekintetében. A turizmus hozzájárulását a megtermelt éves nemzeti össztermék értéke vonatkozásában a jelenlegi 10%-ról 16%-ra tervezik emelni a fejlesztések realizálásával és üzembe állításával. A program révén több ezer új munkahely fog létrejönni. Hatalmas lehetőség ez a szektornak, de az egész országnak is, utóbbi a magyar kormány tervei szerint Közép-Európa vezető turisztikai központja lehet a megvalósuló projektek sokasága által.

Valósítsa meg Ön is régóta érlelt fejlesztési elképzeléseit. Ennek elérésében – kedvező támogatás elnyerési esélyek mentén – segíthet Önnek a Napitender.hu sokéves tapasztalattal rendelkező profi pályázatíró csapata szakszerű és gördülékeny munkával, gyors és transzparens ügyintézéssel.

További információért keresse ügyfélszolgálatunkat: az iroda@napitender.hu e-mail címen és/vagy a +36202679557-es telefonszámon.