A pályázat címe:  Lépj egy fokkal feljebb!-Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása

A pályázat kódszáma: Vekop-7.3.6-17

 

A pályázat célja: A felhívás indokoltságát az alapozza meg, hogy a támogató az iskolát korán elhagyók arányát a lehető legkisebb szintre próbálja szorítani. Közismert statisztikai következtetés, hogy a lemorzsolódó tanulók az átlagnál gyakrabban a szociális szempontból hátrányos helyzetűek közül kerülnek ki. Ezen a téren az iskolai körülmények javítása, a felzárkóztató órák, a nyelvtanulás, a tanárok továbbképzései, a közösségfejlesztés támogatása kiemelt eszközök. Alapvető célja a támogatás felhasználásának, hogy növekedjen a középfokú végzettséget megszerző hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű tanulók aránya.

 

Nyerési esélyek

Reális esélyekkel indulhat a pályázaton, ha megfelel a kiírás feltételeinek. Csatlakozzon nyertes ügyfeleinkhez. A tavaly 30 millió Ft-ot nyert iskolai projekt adatai: EFOP-3.3.7-17-2017-00003 azonosítószámú projekt. Kiíró: Emberi Erőforrások Minisztériuma. Nyertes pályázó neve: GÖNCRUSZKAI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG – Talentum Református Tehetséggondozó Általános Iskola.

 

Kik pályázhatnak? Mekkora az elnyerhető támogatás mértéke?

A pályázat gimnáziumok, szakgimnáziumok, szakközépiskolák és kollégiumok részére került kiírásra, a pályázatot fenntartóik nyújthatják be. A Közép-magyarországi régió intézményei vehetik igénybe, illetve az ország egész területéről igényelhető, amennyiben a megvalósítás helyszínéül szolgáló fenntartott intézmény székhelye a központi régióban található. A határidő 2018. június 25. Az elnyerhető összeg az egyéni fejlesztésbe bevont tanulók számától – minimum  15 fő – függően 20-30 millió forint lehet. A támogatás  formája vissza nem térítendő, mértéke az összes elszámolható költség 100%-a, azaz önerő nem szükséges.

A támogatás mértéke, összege 

  1. a) Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 20 millió Ft, maximum 30 millió Ft lehet, figyelembe véve az egyéni fejlesztésbe bevont tanulók számát:

– 15 fő esetén legfeljebb 20 000 000 Ft

– 16-18 fő esetén legfeljebb 21 600 000 Ft

– 19-24 fő esetén legfeljebb 25 200 000 Ft

– legalább 25 fő bevonásával maximum 30 000 000 Ft

 

Jelen felhívás keretében az Nkt. szerinti fenti nevelési, oktatási intézmények vagy fenntartóik nyújthatnak be támogatási kérelmet:

  1. Központi költségvetési szerv: GFO 312
  2. Központi költségvetési irányító szerv: GFO 311
  3. Egyesületi jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egysége: GFO 519
  4. Vallási tevékenységet végző szervezet: GFO 525
  5. Egyéb egyesület: GFO 529
  6. Egyházi szervezet technikai kód: GFO 559
  7. Közalapítvány: GFO 561
  8. Egyéb alapítvány: GFO 569
  9. Elsődlegesen közfeladatot ellátó belső egyházi jogi személy: GFO 552
  10. Bevett egyház: GFO 551
  11. Elsődlegesen vallási tevékenységet végző belső egyházi jogi személy: GFO 555
  12. Közalapítvány önálló intézménye: GFO 562
  13. Egyéb alapítvány önálló intézménye: GFO 563
  14. KKV-nak nem minősülő nonprofit korlátolt felelősségű társaság: GFO 57213

A jelen felhívásra a devizajogszabályok alapján belföldinek minősülő, Magyarországon székhellyel rendelkező szervezet igényelhet támogatást.

A kevésbé fejlett régióban (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl) lévő székhellyel rendelkező szervezet akkor nyújthat be támogatási kérelmet, ha a megvalósítás helyszínéül szolgáló fenntartott intézmény székhelye a Közép-magyarországi régióban található.

A támogatás célcsoportja: 

Hátrányos helyzetű, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók 15 éves kortól (gimnázium, szakgimnázium, szakközépiskola tanulói, valamint kollégiumi jogviszonnyal rendelkező tanulók), valamint a program keretében a célcsoporttal foglalkozó pedagógusok, mentorok, (szükség szerinti) szakemberek, a bevont tanulók szülei.

Mire használható fel a támogatás?

  1. Befogadó iskolai környezet kialakítása, hálózati tanulás segítése

Pl. differenciáló pedagógiai módszerek alkalmazása, pedagógiai program átdolgozása, pedagógus továbbképzéseken való részvétel, Intézmények közti kapcsolatok megerősítése

  1. Tanulmányi eredmény javítása, kiemelten a továbbtanulásban kulcsfontosságú tantárgyak körében

Tanulók mentorálása, Bemeneti kompetencia- vagy részképesség-mérés elvégzés, Alapkészség-fejlesztés, tantárgyi fejlesztés (köznevelési intézményben oktatott tantárgyak tekintetében)

  1. Igazolatlan hiányzások számának csökkentése a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű, illetve a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók körében

Családdal való rendszeres kapcsolattartás, szoros együttműködés a szülőkkel a motiváció erősítése, a pozitív jövőkép kialakítása érdekében.

  1. Közösség- és kapcsolatépítő tevékenységek, valamint tanulási motivációt erősítő tevékenységek támogatása a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű tanulók fejlődése érdekében:

Közösségépítő és kapcsolatépítést elősegítő tevékenységek szervezése diákoknak, szülők bevonása, aktív részvételének ösztönzése, a felsőoktatásba való továbbtanulást támogató tevékenységek sikeres érettségi vizsga megszerzését támogató tevékenységek, a célcsoport számára a tanulói közösség építését segítő tevékenység, pályaorientációs programok megvalósítása, együttműködés kialakítása potenciális munkáltatókkal a tanulók ismeretszerzése érdekében, tanulók közösségbe való beilleszkedését, integrációját támogató közösségi programok megszervezése.

A pályázat egyéb részleteivel vagy az ingyenes pályázati előminősítéssel kapcsolatban töltse ki alábbi űrlapunkat vagy keresse munkatársainkat az iroda@napitender.hu e-mail címen vagy a +20 267 95 57-es telefonszámon.