Amennyiben Ön mezőgazdasági tevékenységet folytat és szeretné vállalkozását más területen is megerősíteni, ez a lehetőség Önnek szól!

kep

Jelen pályázat keretein belül akár 50 milló forintos támogatást igényelhet nem mezőgazdasági, kiegészítő tevékenységeinek beindítására. Ragadja meg a lehetőséget és indítsa be új tevékenységét vissza nem térítendő támogatás segítségével! Kérjen ingyenes előminősítést és ismerje meg lehetőségeit! Ingyenes pályázati előminősítés

A pályázaton kizárólag mezőgazdasági termelők indulhatnak, tehát őstermelők és mezőgazdasági vállalkozók indulhatnak, teljes egészében köztük oszlik meg a támogatás összesen 5,54 milliárd forintos keretösszege. 

A PÁLYÁZAT CÉLJA

A pályázat egyik célterülete a falusi turizmus erősítésének támogatása, azonban a kiírás véglegesítése után rengeteg új tevékenység lett fejleszthető a másik fő célterületen az akár 50 millió forintot is elérhető támogatásból.

Támogatás igényelhető – többek között:

A támogatás felhasználásának területe meglehetősen széles, így egy jó ötlet segítségével stabil üzletágat tud kialakítani vállalkozásán belül, melyből stabil jövedelemre tehet szert.

A Támogatás intenzitása: 50-70%, űj tevékenység beindításához, akár 70%-os támogatás is igényelhető.

Ez azt jelenti, hogy pl. egy 30 millió forintos beruházást akár 9 milló forint rendelkezésre álló tőkével meg tud valósítani.

Ráadásul a kormány a feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a megítélt támogatási összeg legfeljebb 50 %-ának megfelelő támogatási előleget biztosít.

Támogatást igénylők köre

Jelen felhívásra támogatási kérelmet nyújthat be:

Vidéki térségekben működő mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelő, aki/amely együttesen megfelel az alábbi feltételeknek:

– székhelye / telephelye legalább a támogatási kérelem benyújtását megelőző év (2016) július elsejétől a kedvezményezett települések egyikén van.

TIPP: Kérjen ingyenes pályázati előminősítést az oldal alján, és tudja meg, hogy az Ön székhelye, vagy telephelye rajta van-e a kedvezett telepőlések listáján! Ingyenes pályázati előminősítés

– a projekt megvalósítási helye szintén a kedvezményezett telepőlések egyike.

– az ezt megelőző lezárt üzleti évben árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott.

– rendelkezik a 2007. évi XVII. törvény 28.§-a szerinti ügyfél-azonosítóval.

Mire költheti a támogatást?

Kötelezően megvalósítandó önállóan támogatható tevékenységek:  A felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak önállóan: legalább egy beruházás megvalósítása úgy, hogy a fejlesztéssel érintett tevékenységek nem kapcsolódhatnak elődleges mezőgazdasági termeléshez:

a) Falusi turisztikai attrakciók és szolgáltatások  létesítése, fejlesztése

b) A felhívás 11. számú mellékletében felsorolt listában szereplő nem mezőgazdasági termék- , szolgáltatás- és technológiafejlesztés

Többek között támogathatók az alábbi tevékenységek:

A felsoroltakon kívül még számos egyéb tevékenység fejlesztésére is van lehetőség. Ezek listája a pályázat 11. sz. mellékletében olvasható.

Ön milyen esélyekkel indul a pályázaton?

Az alábbi űrlap kitöltése után elérhetővé válik az Ön számára is teljes egészében a pályázati kiírás.

Ráadásul kollégáink – a pályázat és adatainak ismeretében – személyreszabottan tájékoztatják a pályázatról és nyerési esélyeiről. Töltse ki az alábbi űrlapot és kérjen ingyenes pályázati előminősítést!

Ingyenes pályázatírás

Sikeres pályázati előminősítés esetén szakértőink ingyenesen, pályázatírási díj nélkül, csak sikerdíjas konstrukcióban készítik el pályázatát. Így Ön semmit nem kockáztat, mi is ugyanúgy érdekeltek vagyunk sikerében! Kérjen most ingyenes előminősítést, és lehetőséget arra, hogy ingyenesen készítsük el pályázatát!

 

Ingyenes pályázati előminősítés: