Vendéglátóipari Vállalkozók Versenyképességének Fokozása
A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., mint a Nemzetgazdasági Minisztérium kezelő szerve és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által közösen meghirdetett pályázat!
13 milliárd forint támogatási keretösszeggel indult pályázat a vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozók versenyképességének fokozására. A szektor szereplői akár 1 000 000 Ft összegű forrást is igényelhetnek energiahatékonysági fejlesztésekre és eszközbeszerzésre. Várhatóan mintegy 13 ezer pályázat nyerhet támogatást, így nagy esély van a sikerre!
Ha cukrászdád vagy kávézód, büféd, esetleg kocsmád vagy éppen szórakozóhelyed van, akkor ez a pályázat Neked szól! Gyakorlatilag szinte minden érvényes pályázat megkapja a pályázati támogatást!
Mutatjuk a részleteket!
Kik pályázhatnak?
Vendéglátó üzletnek általában azokat az intézményeket nevezzük, amelyek étel- és italkiszolgálással foglalkoznak. Ide tartoznak:
Kávézók: Kisebb, gyakran lazább hangulatú helyek, ahol kávét, teát, süteményeket és könnyű ételeket szolgálnak fel.
Bárok és kocsmák: Italfogyasztásra specializálódott helyek, de gyakran kínálnak snackeket vagy egyszerűbb ételeket is.
Büfék: Gyorséttermek, ahol általában pultnál lehet rendelni és a kínálat inkább gyorsan elkészíthető, könnyen fogyasztható ételekből áll.
Szendvicsbárok: Hasonló a büfékhez, de általában szendvicsekre és hideg ételekre specializálódnak.
Cukrászdák: Desszertekre és édességekre specializálódott helyek.
Mire lehet költeni a pénzt?
Önállóan támogatható tevékenységek:
1. Energiahatékonyság
• a gazdaságos üzemeltetést támogató eszközbeszerzés, led-es fényforrás,
vízcsapokra perlátor
• nyílászárók hőszigetelő képességének javítása: tömítés csere, ablakfólia, egyéb
korszerűsítési megoldások
2. Eszközbeszerzés
• hosszú távú költségcsökkentést és hatékony működést célzó beépített eszközök,
berendezések (mint például konyhai eszközök és berendezések, legalább nettó 20
ezer Ft/db értékben, nagykonyhai bútor, sütő-főző berendezés, hűtőberendezés,
fagyasztó, mosogató berendezés)
• egyéb, működést szolgáló beszerzések (mint például bárgép, kávégép, snack
készülék, chafingek, tálaló és szervízkocsi, főzőlap, gázzsámoly, borhűtő, hűtővitrin,
bemutatóvitrin, borcsapoló, sörtorony és sörcsapoló tartozékok, mérlegek, konyhai
előkészítő gépek: dagasztó, daráló, szeletelők, csomagoló, botmixer, turmixgép,
egyéb gépek, higiéniai berendezések, kamera)
• vendégélményt, komfortot fokozó eszközök vásárlása (mint például üzlettér bútorzat,
világítás, árnyékolás, teraszfűtés – kültéri hősugárzó)
• munkavédelmi eszközök, védőfelszerelések (mint például kötény, kesztyű,
hőszigetelt kesztyű, hajháló, sapka)
• munkaruha, egyenruha, védőruha (mint például szakács- és konyhai ruházat,
felszolgáló munkaruha)
• a vendéglátó üzlet üzemszerű működését közvetlenül szolgáló fogyóeszköz (mint
például konyhai eszközök, edények, cukrász eszközök, kések és vágóeszközök,
adagolók, vágólapok, tepsik, tálcák, tányérok, evőeszközök, poharak, egyéb konyhai
és éttermi eszközök)
_____
Pályázati menetrend
1. Étterem LEZÁRT 2024. május 27.
2. Cukrászda 2024. július 2.-től
3. Zenés-táncos szórakozóhely 2024. augusztustól
4. Alkalmi vendéglátóhely 2024. augusztustól
5. Kávézó, alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely 2024. szeptembertől
6. Büfé 2024. októbertől
7. Italüzlet, bár, kocsma 2024. novembertől
______
További részvételi feltételek
- Az egységenként igényelhető 1 millió forint értékű támogatásra minden, egész évben nyitva tartó vendéglátóhely pályázhat,
- legalább egy lezárt üzleti év szükséges,
- regisztráció szükséges (a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK)).
_______
ingyenes előminősítést és teljes körű tájékoztatást a támogatásokról!
Kérdd most azA pályázati előminősítés teljesen díjmentes.