napitender.hu
+36 20 462 14 10

vagy +36 20 378 4359

Ügyfélszolgálat: 9:00-17:00-ig

Tisztelt Nevelő, tisztelt Iskolai Alkalmazott!

A MakerBot és a FreeDee Printing Solutions 2016.01.25-én meghirdeti a 3D nyomtatási ismeretek hazai elterjedését támogató programját, a ‘MakerBot a tanteremben!’ pályázatot, amely keretében 10 db MakerBot Replicator 2 és fődíjként egy darab MakerBot Replicator típusú 3D nyomtató talál gazdára a pályázó iskolák között. Emellett a győztes intézmény egy tanárának technológiai oktatása a 3D Akadémián szintén a nyeremény részét képezi. Ezúton szeretnénk tájékoztatást adni a lehetőségről és a pályázat feltételeiről.

Úgy gondoljuk, hogy a következő 10-15 év során alapjaiban alakul át a gyártás és a technológia világa, és ezzel párhuzamosan az oktatásé is. Az új technológiák ismerete, intelligens és szórakoztató megjelenése az oktatási gyakorlatban kiemelt jelentőségű. Partnereink között már most több általános iskola, középiskola, egyetem, innovatív tanuló, és speciális oktatási intézmény is szerepel, akik igénybe veszik az additív gyártás lehetőségét.

A 3D nyomtatás kétséget kizáróan a világ egyik leggyorsabban fejlődő és legizgalmasabb technológiája, amely a közoktatásba ágyazva a növekedés egyik motorja lehet. Az asztali 3D nyomtatás lehetővé teszi, hogy a tanulók ötletei gyorsan, megfizethető módon és a lehető legpontosabban megvalósulhassanak. A 3D modellező szoftverek egyszerűsödésével pedig a diákok elképzelései és a tárgyak létrejötte közötti rés egyre áthidalhatóbb. Emellett a 3D nyomtatás együttműködésre, probléma megoldó szemléletmódra és a tudás gyakorlati használatára tanít. Képes absztrakt fogalmakat megfoghatóvá tenni, iskolai felszereléseket pótolni és ezer módon segíteni olyan gyakorlatias, tudományos, technológiai, mérnöki, művészeti és matematikai területekhez kapcsolódó tantárgyak oktatását, amelyek a 21. század munkaadóinak különösen fontos tudást jelentenek majd.

A pályázaton, amely február 26-ig tart, bármely hazai általános, közép- és felsőoktatási intézmény részt vehet. A pályázaton való részvétel feltétele egy rövid pályázati anyag készítése:
„Mire használnának egy 3D nyomtatót az Ön oktatási intézményében és miért válasszuk éppen ezt az iskolát?”
Kérjük, hogy a pályázaton való részvételhez, írja meg válaszát legfeljebb 1 db A4-es oldal terjedelmében és küldje el számunkra az iskola adataival együtt (oktatási intézmény neve, kapcsolattartó, elérhetőség) az iskolaipalyazat@freedee.hu e-mail címre!
A pályázatok beküldésének határideje: 2016.02.26. péntek
A nyeremények átadására előreláthatólag Budapesten 2016.03.09-én, szerdán 15:00 és 17:00 között kerül sor.
Amennyiben inspirációra van szüksége, nézzen körül a következő linkeken, vagy kérdezze meg a diákjait; ők mire használnának egy 3D nyomtatót?
Töltse le a MakerBot által összeállított, ingyenesen elérhető tankönyvet!
Olvassa el, milyen bevezető órákat tartunk általános iskolásoknak!
Nézze meg a MakerBot Education ingyenesen letölthető 3D modelljeit művészet, földrajz, matematika és tudományok kategóriákban!
Hozzon létre pár perc alatt egy 3D nyomtatható tárgyat a magyar fejlesztésű Leopoly.com oldalán!
Olvassa el, hogyan spórolt ez az amerikai diák 10 000 dollárt 3D nyomtatással az iskolájának!

Reméljük pályázatunk elnyeri az Ön és iskolájuk figyelmét. Kérjük ossza meg a lehetőséget minél több, a téma iránt érdeklődő kollégával és döntéshozóval.

Őszinte tisztelettel,
Simó György ügyvezető és a FreeDee Printing Solutions Csapata

Kérjen ajánlatot vagy további információt

Hívás