napitender.hu
+36 20 462 14 10

vagy +36 20 378 4359

Ügyfélszolgálat: 9:00-17:00-ig

Klebelsberg Kunó-ösztöndíj hungarológiai témájú, a magyar nyelv és kultúra külföldi emlékeinek feltárására és megőrzésére irányuló kutatási projekteket támogat.

Célok

Az ösztöndíj általános célja, hogy

Az általános célok mellett az aktuális pályázati kiírás további célokat is megjelölhet.

Időtartam

Az ösztöndíj időtartamát a bíráló bizottság határozza meg a pályázat elbírálásakor. A pályázati munkatervtől függően az ösztöndíj időtartama legfeljebb öt hónap lehet.

Ösztöndíj

Az ösztöndíj helyszíntől függően átlagosan havi 300.000 forintnak megfelelő pénzbeli hozzájárulást, valamint a Collegium Hungaricum-okkal rendelkező városokban ingyenes szállást, egyéb helyeken szállásköltség-hozzájárulást biztosít. Ezen felül az ösztöndíj fedezi az ösztöndíj teljes időtartamára szóló utasbiztosítást és az egyszeri oda-vissza út költségét a magyarországi lakcím és egyetlen megpályázott külföldi célállomás között.

Pályázati feltételek

A pályázaton az vehet részt, aki mesterképzésben vagy a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény 158. § (5) bekezdése alapján azzal egyenértékű egyetemi képzésben szerzett oklevéllel rendelkezik. A pályázat elbírálásánál előnyben részesülnek a tudományos, illetve mester fokozattal rendelkező oktatók, kutatók. Az ösztöndíj több alkalommal is elnyerhető. Az ösztöndíjnak nem feltétele a magyar állampolgárság.

Hungarológiai kutatási célokat szolgáló pályázat esetén szükséges a következő intézmények egyikének főigazgatója által kiállított igazolás arról, hogy a tervezett pályázati projekt új eredményeket hozhat a hungarológiai kutatásban:

A pályázatok benyújtási határideje (postai feladás dátuma): 2015. december 11.

Letölthető dokumentumok

Pályázati felhívás 2016

Pályázati adatlap 2016

A Klebelsberg Kunó-ösztöndíjat a Balassi Intézet, a Külgazdasági és Külügyminisztérium háttérintézménye kezeli.

Levélcím:
Balassi Intézet
H-1519 Budapest, Pf. 385

Fürj Orsolya, nemzetközi referens
T: +36 1 666 7912
E: orsolya.furj@bbi.hu

Kérjen ajánlatot vagy további információt

Hívás