Több mint 500 darab jelenleg is nyitva álló pályázat kisvállalkozások fejlesztéseire. Ne hagyja ki a lehetőséget! Kérjen Ön is ingyenes előminősítést, hogy megtudja, milyen esélyei vannak a támogatások elnyerésére.

VP-leader pályázatok az egész ország területén

Folyamatosan nyitva álló pályázati lehetőségek 500 000 Ft-tól  egészen 15 000 000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásig. Ez azért jó mert akár kisebb fejlesztési igénye van, akár nagyobb támogatási összegre szeretne pályázni, ezeknél a pályázatoknál előbb vagy utóbb, de megtalálja a számítását. Ingyenes előminősítés lehetőségét is igénybe veheti nálunk jelen oldal alján található rövid űrlap kitöltésével. Eszközbeszerzések, energetikai fejlesztések, építési támogatások, IT-fejlesztések egyaránt igényelhetők. Tekintse át az alábbiakban a pályázatok lényeges feltételeit és a nyertes pályázó által a pályázat, majd a projekt során teljesítendő elvárásait.

[maxbutton id=”1″]

 

1. Mire költhetek a támogatásból, ha nyerek egy VP-leader pályázaton?

A VP-leader pályázatok folyamatosan megjelenő, az Európai Unió és részben a magyar állam támogatásából finanszírozott kifejezetten a kisvállalkozásokat, mikrovállalkozásokat támogató pályázati konstrukciók. Céljuk ezeknek a pályázatoknak az, hogy támogatást nyújtsanak a kistelepüléseken és kisvárosokban működő, konkrét fejlesztési ötletekkel rendelkező cégeknek. A támogatások legtöbbször a vállalkozás számára fontos eszköz- és gépbeszerzéseket és infrastrukturális fejlesztéseket (építési beruházások, energetikai fejlesztések, átalakítás, bővítés,) teszik lehetővé. Itt külön ki kell emelni a megújuló energia alkalmazásának bevezetésére irányuló beszerzéseket, tevékenységeket (így pl. napelemek telepítését, víz-, fűtés-, egyéb közmű hálózatok a vállalkozás telephelyeit érintő modernizálását). Mindezeken túl a legtöbb esetben lehetőség nyílik további választható tevékenységek finanszírozására is, példának okáért olyan marketing tevékenységekre mint arculat kialakítás, szórólap, kiadvány, plakát, cégtábla stb. Más esetekben a kiíró támogatja szakértői díjak elszámolását vagy éppen a vállalkozás tevékenységéhez közvetlenül kapcsolódó tervek, tanulmányok készítésének költségeit is. Természetesen a legtöbb esetben támogatottak az informatikai fejlesztésekre irányuló beszerzések, így számítógép, nyomtatók, adott esetben szoftverek beszerzése is megvalósítható. Az elszámolható költségek közé sorolandóak a projekt előkészítésével és magával a projektmenedzsmenttel kapcsolatos költségek.

[maxbutton id=”1″]

 

2. Milyen feltételek mentén lehet pályázni? Melyek a pályázatírás feltételei?

A kiírások szinte mindegyikében alapvető elvárás 1 lezárt üzleti év megléte. Ezen túlmenően a pályázó vállalkozásnak rendelkezni kell székhellyel és/vagy telephellyel az érintett településen minimum 6, de esetenként 12 hónappal a támogatási kérelem benyújtását megelőzően. Szintén a követelmények közé tartozik, hogy a támogatási kérelmet benyújtó vállalkozás legalább az igényelni kívánt támogatás összegével megegyező mértékű nettó árbevétellel rendelkezzen az utolsó lezárt üzleti évből. Fontos tényező a feltételek közt egy bizonyos mértékű önerő vállalása. Ennek pontos mértéke térségenként és településenként változó, jellemzően azonban 50%, de – kedvezményezett térségben ennél jóval alacsonyabb mértékű, akár mindössze 25%-os önerő szükségletet is elegendő lehet az induláshoz.

Amennyiben kitölti a jelen oldal alján található rövid és ingyenes előminősítő kérdőívünket, úgy kollégánk rövidesen tájékoztatja Önt a pályázat valamennyi, az Ön településére vonatkozó részletéről. Részletes leírást adunk az Ön vállalkozásának adottságai és a pályázat feltételei alapján arról, hogy érdemes-e elindulnia a pályázaton.  Ha a válasz az utóbbi kérdésre igen, akkor javaslatot teszünk arra, hogy mekkora összegű támogatás igénylése az, ami az Ön számára reális lehet. Ezt követően amennyiben úgy dönt, hogy elindul a pályázaton, úgy megbízási szerződéstervezetet küldünk Önnek a pályázat megírása és benyújtása tárgyában. A szerződés mindkét fél által történő aláírását követően kezdődhet el a pályázatírás folyamata, mely  tapasztalataink szerint maximum 10 napot vesz igénybe.

[maxbutton id=”1″]

3. Mekkora összegű támogatást támogatást kaphatok?

Ez pályázatonként eltérő összeg, mindenesetre nagyságrendileg jellemzően 500 000 és 15 000 000 Ft közötti vissza nem térítendő támogatásról van szó. Nyertesség esetén már a projekt megkezdésekor előlegként igényelhető  az elnyert támogatás 50%-a, a maradék összeghez – utófinanszírozású projektként – beszámolók benyújtását, majd az illetékes szervezet által történő elfogadását követően lehet hozzájutni a gyakorlat szerint a beszámoló benyújtását követően 1-2 hónapon belül. A fentiekben már írtuk és fontos, hogy 25-50% közötti önerő vállalása szükséges.

[maxbutton id=”1″]

 

4. Melyek az alapvető feltételek?

✅ működő vállalkozás, fejlesztési ötlet

✅ minimum 1 lezárt üzleti év

✅ igénylet támogatásnál nagyobb árbevétel

✅ 25-50% önerő vállalása

✅ székhely és / vagy telephely a településen

✅ jelenlengi munkaerőlétszám fenntartása

 

 

[maxbutton id=”1″]

 

Milyen esélyekkel pályázhatok?

Ennek megállapításához egyszerűen csak töltse ki az alább található minimális időt igénylő kérdőívünket és mi rövidesen tájékoztatjuk jelenlegi lehetőségeiről és a pályázaton történő indulás esélyeiről. A feltételek és lehetőségek felmérése pontos és alapos elemzést igényel, melyet kollégáink maximális precizitással fognak elvégezni.

Kérjen tehát további információt, ingyenes előminősítést az alábbi rövid kérdőívünk kitöltésével.  Ezt követően mi ellenőrizzük, hogy az érintett településen mely pályázatok lehetnek megfelelőek az Ön fejlesztési terveinek, valamint azt, hogy vállalkozása tudja-e teljesíteni a pályázat feltételeit. A kérdőív kitöltését követő 48 órán belül tehát értesíteni fogjuk, hogy az Ön településén éppen melyik pályázat van  nyitva és hogy vállalkozásának pontosan mekkora esélyei vannak a támogatás elnyerésére.