Pályázati kiírás jelent meg családi bölcsődei és munkahelyi bölcsődei férőhelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására

2018 a családok éve. Ennek jegyében az Emberi Erőforrás támogatáskezelő pályázatot hirdet családi bölcsődei és munkahelyi bölcsődei férőhelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására.

A pályázat célja nem más, mint a meglévő szolgáltatások fejlesztése és bővítése illetve szolgáltatáshiányos területeken csalási és munkahelyi bölcsödéi szolgáltatások létrehozása. Minderre a keret 465 000 000 Ft., amely férőhelyeként maximum 800 000 forintként értendő. (Egy szolgáltatás csoport (7 férőhely) létrehozására 5 600 000 Ft igényelhető (ez több szolgáltatás esetén sokszorozódhat).
A támogatás összege vissza nem térítendő. Az adott projekt létrehozásához a pályázat segítségével önerő nem szükséges, akár 100%-át fedezheti a támogatás.

Támogatási időszak 2018. október 4-től és 2019. szeptember 30-ig tart.

Fontos, hogy egy pályázó csupán egy pályázatot nyújthat be pályázatonként.

A pályázaton igényelhető támogatás összege és formája
A pályázaton tehát egy családi bölcsődéi szolgáltatás vagy egy munkahelyi bölcsődéi csoport ( 7 férőhely) létrehozására legfeljebb 5 600 000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A pályázat területi korlátok nélkül támogatja az újonnan létrejövő családok bölcsődék valamint Pest megyében és a fővárosban a munkahelyi bölcsődék létrehozásához, illetve működéséhez szükséges feltételek kialakítását kisértésű tárgyi eszközök, illetve immateriális javak beszerzésével.

Amennyiben a pályázó több családi bölcsődei szolgáltatást, vagy több munkahelyi bölcsődei csoportot hoz létre, abban az esetben szolgáltatásonként, vagy csoportonként kell értelmezni a fentiekben említett maximális összeget, vagyis annyiszor 5 600 000 Ft, ahány szolgáltatást, vagy csoportot hoz létre.

Pályázók köre: A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 5. § sb)-se) pontja szerinti fenntartók.

Pályázatok benyújtásának határideje: 2019. január 31. 23.59 óra

Kérje ingyenes pályázati előminősítésünket még ma!