Az első kérdés, ami mindig felmerül a pályázatokkal kapcsolatban, az az, hogy vajon milyen esélyek vannak a forrás elnyerésére? Általában két homlokegyenest ellentétes álláspont  és ember találkozik. Az egyik az optimista, aki már a beadás pillanatában készpénznek veszi a pályázati forrást, a másik pedig az, aki pesszimistán fut neki, és csak mint egy lottószelvényt adja be a pályázatot. Hogy elmondhassa, hogy mindent megtett, de igazán nem hisz abban, hogy nyerhet is.

milyen eséllyel lehet pályázatot nyerni

A tapasztalat azt mutatja, hogy egyik nézőpont sem helyes, sőt maga a kérdés is rossz irányba visz. Az esélylatolgatás helyett sokkal inkább érdemes arra fordítani az energiát, hogy megnézzük az olyan pontokat, melyekkel maximalizálhatjuk nyerési esélyeinket.  A pályázat ugyan nem készpénz, de nem is szerencsejáték. Számunkra sokkal inkább hasonlít egy futballmeccsre, ahol a felkészülés a taktika a formaidőzítés épp olyan fontos, mint a gyors helyzetfelismerés és az egyéni képességek. Pontosan lehet tudni, hogy mire kell odafigyelni ahhoz, hogy nyerjünk.

Nézzük hát ezeket!

Felkészülés

A pályázatokra a felkészülés a pályázatfigyeléssel kezdődik. Már már hihetetlenül sok lehetőség áll nyitva vállalkozások és civil szervezetek számára egyaránt. A bőség zavarában épp ezért könnyen elveszik az ember. A labdarúgásban sem könnyű a játékosmegfigyelők dolga. Számtalan ígéretes tehetség közül kiválasztani azt a keveset, akire valóban szükség van korántsem egyszerű. Hasonló a helyzet a pályázatokkal is. Rutinra és éles szemre van szükség ahhoz, hogy kiszúrhassuk azt, melyikbe érdemes időt és energiát fektetni.

Taktika

A labdarúgásban az a csapat, aki nem a saját játékát játssza, hanem az ellenfélhez alkalmazkodik, szinte biztos hogy kudarcra van ítélve. Fontos, hogy pontos  elképzelésünk legyen arról, hogy mihez is szeretnénk kezdeni a pályázati pénzekkel. Az olyan vállalkozások, vagy civil szervezetek, akik a kizárólag a pályázati lehetőségekhez igazítják a tevékenységüket nem fognak messzire jutni. Sokkal célravezetőbb, ha tudják, hogy milyen irányban szeretnének fejlődni és az ehhez szükséges pályázatokat keresik meg, nem fordítva.

Formaidőzítés

Nem csak az fontos, hogy minden a helyére kerüljön, az sem mindegy, hogy mikor. A legtöbb pályázatnál a korai beadás növeli a nyerési esélyeket, ezért mindenképpen érdemes rá törekedni. Ez csak akkor sikerülhet, ha megfelelő a formaidőzítés, és pont a megfelelő pillanatban a tudunk lépni. Ehhez elengedhetetlen, hogy mindig felkészülten érjenek a lehetőségek hogy gyorsan és időben tudjunk rá reagálni.

A tájékozottság nyertessé tesz

Ahogy szlogenünk mondja, a naprakész tájékozottság az, ami leginkább sikerre vezet. Ezért indítottuk el új, komplex pályázatfigyelési és pályázatírási csomagunkat civil szervezeteknek és vállalkozásoknak egyaránt, hogy Ön is a legjobb esélyekkel induljon és a végén a pályázatok nyertese legyen!