Sikeres pályázat és megújuló energiafelhasználás

 

A kkv-k számára frissen kiírt uniós pályázatokban lehetőség van a megújuló energiaforrások használatával kapcsolatos előnyök kiaknázásra.  A legutóbb kiírt GINOP 1.2.1 és 1.2.2 pályázatok során a projektek 25%-át tehetik ki az infrastrukturális fejlesztések és ingatlan beruházások.

Amennyiben a pályázók megvalósítandó projektjük tervezése során infrastrukturális fejlesztések vagy ingatlan beruházások mellett döntenek, úgy figyelemmel kell lenniük az adott pályázat megújuló energiaforrások beépítésével kapcsolatos elvárásaira. A fejlesztéssel érintett ingatlanokra energiahatékonysági elvárások is vonatkoznak a kiírások szerint.

A fenti támogatásokon túl idén a GINOP 1.2.3; 4.1.1; 4.1.2 és 4.1.3 pályázatokban is ajánlott a megújuló energiaforrások használata.

A Napitender.hu stratégiai partnere a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos, támogatást elnyert projektek kivitelezése során a Főnix Energiaszolgáltató ZrtAz energetikai terülten számos tapasztalattal bíró cég megújuló energiaforrásokon alapuló megoldásait kínálja ügyfelei számára, minden esetben az adott egyéni helyzetre, igényekre, problémákra szabva. Tevékenysége elsődlegesen a napelemes rendszerek telepítésére és üzemeltetésére koncentrál, mindezen tevékenységi kör ajánlott és sok szempontból megfontolandó az uniós pályázatokon induló vállalkozások számára az adott pályázat projekttevékenységeinek tervezése során (további információ: www.fonix-energia.hu).