Már elindult az építőipart támogató eszközbeszerzési pályázat KKV-k részére. A tavalyi évben az építőipar teljesítménye 30%-kal, a szerződések száma több mint 100%-kal emelkedett. Ezt a trendet a jövőben is tartani igyekszik a kormányzat, ezért segítséget kínál a fejlesztésekhez. A támogatási intenzitás a megszokott módon régiónként eltérő, 30%-tól 70%-ig terjedhet. Az igényelhető összeg 50 millió és 1 milliárd forint között alakul, a pályázati keret 20 milliárd forint.

A TEÁOR szerinti 41.10-43.99 vagy a 71.11 számú tevékenységi körökön belül működő hazai kis és középvállalkozások kapnak lehetőséget. Feltétel továbbá, hogy legalább 3 teljes lezárt üzleti évvel rendelkezzenek és 20-250 közötti legyen az alkalmazotti létszám. Vállalni kell, hogy a támogatás segítségével megvalósuló tevékenységet az üzembehelyezéstől fogva minimum 5 évig működtetni kell. Pályázni 2018. január végétől folyamatosan lehet, a támogatási szerződés megkötésére 2018.szeptember 30-ig van lehetőség. Az elnyert összeget a jelenlegi gépek, berendezések cseréjére, vagy minőségének fejlesztésére-kiegészítő eszközök beszerzésével-lehet fordítani.

A projektek a technológiai korszerűsítést, az innovációt kell, hogy szolgálják. Eredményként jelentős teljesítménynövekedés, költségcsökkentés, új ismeret vagy technológia hasznosítása kell, hogy megjelenjen. Energiahatékonysági beruházásra, új szoftverek, szabadalmak és gyártási licenc megszerzésére is felhasználható. Újdonság, hogy februártól változtak a feltételek, már a 10-20 fő közötti alkalmazottal rendelkező cégek is benyújthatják támogatási igényüket. Emellett lehetőséget kapnak a mérnöki szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások is. Valószínűsíthető, hogy a nagy érdeklődés miatt az eredetileg meghatározott keretösszeg is emelkedni fog.

További információkért és ügyintézésért forduljon bizalommal a Napitender munkatársaihoz.