A friss felmérések szerint A KKV-k egyre nagyobb hányada tervezi, hogy a közeljövőben uniós források megszerzése érdekében pályázatot vagy pályázatokat nyújt be az illetékes kiíró szervezethez. Egy kérdőíves kutatás (a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megbízásából készült) eredményei szerint a legkisebb vállalkozások közül majdnem minden negyedik tervez fejlesztéseket a következő esztendökben, méghozzá elsősorban uniós támogatások segítségével. A mikrovállalkozások számára is felértékelődött a Széchenyi 2020 projektidőszak támogatásainak minél hatékonyabb elérése, hiszen a 2020 utáni időszak támogatásainak mértéke és finanszírozhatóságának módja részleteiben egyelőre nem ismert a piaci szereplők előtt.

startup-photos

Ez az arány a nagyobb méretű, de még kisvállalkozások közé tartozó cégnél e fenti arány majdnem kétszerese. A kutatás szerint a kkv-k mintegy 60%-a maximum 50 M Ft-ig terjedő támogatásokra pályázna, az uniós fejlesztésekre pályázó kiscégek negyede ennél is nagyobb mértékű támogatásokat is megszerezne.

Fentiek alapján minden cégvezető számára megfontolandó a további fejlesztések, a versenytársakkal való lépéstartás érdekében a pályázatokon történő indulás. A megfelelő időben történő információszerzés szükségessége miatt javasoljuk a pályázatfigyelési szolgáltatás igénybevételét a cégek számára. További részletekért és az aktuális pályázati információkért keressen minket elérhetőségeinken (itt).