napitender.hu
+36 20 462 14 10

vagy +36 20 378 4359

Ügyfélszolgálat: 9:00-17:00-ig

A Tempus honlapján közzétették a szakképzési tanulók mobilitását támogató projektfelhívásokat.

A pályázattípus célja a tanulók kompetenciáinak (tudásának, készségeinek és attitűdjeinek) támogatása a személyes fejlődés, a munkavállalói esélyek és az európai munkaerőpiacon való érvényesülés megkönnyítése érdekében.

A pályázásra jogosult bármely, a szakképzés területén működő köz- vagy magánintézmény, illetve a munkaerőpiacon vagy az oktatás, képzés és ifjúság területén aktív köz- vagy magánintézmény.

A mobilitási programokban a szakmai alapképzés bármely formájában részt vevő gyakornokok és tanulók, illetve azok kísérői (amennyiben a kiutazók kiskorúak, fogyatékossággal élők vagy hátrányos helyzetűek), illetve szakmai alapképzésben frissen végzettek vehetnek részt.

A támogatható tevékenységek körébe tartozik a szakmai alapképzésben részt vevő tanulók munkahelyi szakmai gyakorlata, valamint a szakmai alapképzésben részt vevő tanulók szakmai képzése szakképző intézményben – ebben az esetben a képzésnek munkahelyen vagy gyakorlati helyen végzett szakmai gyakorlati időszakot is magában kell foglalnia.

A projekt futamideje: 1 vagy 2 év
A gyakorlat időtartama: 2 hét – 12 hónap

Az oktatás és képzés területén az alábbi prioritások kerültek meghatározásra:

A szakképzés esetében kiemelt prioritások: a képzés és a foglalkoztatás szereplőit összekötő partnerségek kialakítása, az érettségi utáni szakképzés, és a felsőoktatási szakképzés kialakítása az Európai Képesítési Keretrendszernek megfelelően, a dinamikusan fejlődő vagy a hiányszakmákra fókuszálva, szakképzési politikák helyi, regionális és nemzeti gazdaság-fejlesztési stratégiákkal való összehangolásának támogatása.

A programban részt vevő országokról, a pályázati feltételekről, valamint a támogatás mértékéről bővebben a TKA honlapján olvashatnak.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2015. március 4. 12:00 (dél)
A projekt kezdete 2015. június 1-től lehetséges.

A TKA honlapjáról letölthetőek az alábbi projekt-dokumentumok:

Erasmus+ angol nyelvű Pályázati útmutató (Programme Guide)

Erasmus+ magyar nyelvű Pályázati útmutató

Pályázati űrlap minta (Végleges e-űrlap később várható)

Az Európai Bizottság Erasmus+ honlapja

Európai Bizottság URF portálja (kötelező pályázói regisztrációs felület)

Útmutató az Európai Bizottság URF portálján való regisztrációhoz

Kérjen ajánlatot vagy további információt

Hívás