napitender.hu
+36 20 462 14 10

vagy +36 20 378 4359

Ügyfélszolgálat: 9:00-17:00-ig

A pályázat címe: GINOP-5.3.5-18 Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek

A pályázat célja: a vállalkozások munkaerőpiaci alkalmazkodóképességének fejlesztése, társadalmi felelősségvállalás erősítése és szolgáltató szerepének növelése, illetve a szociális partnerek társadalmi és munkaerőpiaci szerepvállalásának erősítése, képviseleti erejének növelése, kapacitásaik fejlesztése.

A támogatás mértéke:  minimum 10 millió Ft, maximum 50 millió Ft forint közötti vissza nem térítendő támogatás. Az igényelhető támogatás maximális mértéke a projekt összes elszámolható költségének 100 %-a.

Remek pályázat szakszervezeteknek, hiszen: Akár 50 000 000 Ft támogatás is elnyerhető sikeres pályázat esetén. A kiíró szándéka a munkavállalói és munkáltatói tudatosság növelése, a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztése

Mire lehet költeni a támogatást?

a) Szakmai, módszertani fejlesztések

b) Szakmai, módszertani fejlesztések publikálása

c) Projekt előkészítési tevékenységek

d) Kísérleti (pilot) projekt megvalósítása

e) Szociális partnerek kapacitásfejlesztése

f) Kötelező tájékoztatás és nyilvánosság

Kik nyújthatnak be pályázatot?

a) Önállóan, konzorciumvezetőként, vagy konzorcium tagként az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény alapján létrejött, jogi személyiséggel rendelkező, bíróságon bejegyzett, létesítő okiratuk szerint munkavállalói érdekképviseleti szervezetek és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek (a továbbiakban együtt: szociális partnerek), valamint ezek szövetségei, köztük az ágazati párbeszéd bizottságokról és a középszintű szociális párbeszéd egyes kérdéseiről szóló 2009. évi LXXIV. törvény alapján törvénnyel létrehozott Ágazati Párbeszéd Bizottságokban tagsággal rendelkező munkáltatói és munkavállalói érdekképviseleti szervezetek, valamint ezek szövetségei.

b) Konzorciumi tagként a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 1. mellékletében felsorolt államilag elismert felsőoktatási intézmények, továbbá kutatóintézetek, kutatással foglalkozó nonprofit szervezetek (GFO kód: 312, 552, 561, 562, 563, 569, 572, 573, 599)

A munkáltatói és munkavállalói érdekképviseleti szervezetek közösen vagy önállóan egyaránt benyújthatnak támogatási kérelmet.

Jelen Felhívás keretében a konzorcium tagjainak maximális száma 4 db.

Gazdálkodási forma szerint pályázhat: 

Egy szervezet önállóan vagy konzorciumvezetőként csak két támogatási kérelmet nyújthat be. Egy szervezet konzorciumi tagként maximum 4 projekt kapcsán nyújthat be támogatási kérelmet. Egy szervezet összesen maximum 4 támogatott projektben vehet részt.

A projekt területi korlátozása

A felhívás keretében az ország hat kevésbé fejlett (Észak-magyarországi, Észak-alföldi, Dél-alföldi, Közép-dunántúli, Nyugat-dunántúli, Dél-dunántúli) régiók területén hatást kifejtő projektekre nyújthatók be támogatási kérelmek.
A projekt megvalósítása során a kísérleti (pilot) projektelembe bevont munkáltatóknak az ország hat kevésbé fejlett régiójának egyikében székhellyel, vagy telephellyel kell rendelkeznie.

A projekt végrehajtására rendekezésre álló időtartam

A projekt fizikai befejezésére a projekt megkezdését, vagy amennyiben a projekt támogatási szerződés hatályba lépéséig nem kezdődött meg, a támogatási szerződés hatályba lépését követően a megvalósításra legalább 12 hónap, amennyiben a projekt keretében kísérleti (pilot) projektelem is megvalósul legfeljebb 24 hónap, ha a projektben kísérleti (pilot) projektelem nem valósul meg abban az esetben maximum 18 hónap áll rendelkezésre.

Kérjen ajánlatot vagy további információt

Hívás