Már ez év első néhány hónapjában nagy számban jelennek meg uniós pályázati kiírások, miután a magyar operatív programok döntő része várhatóan még 2014-ben megkapja a szakmai jóváhagyást az Európai Bizottságtól (EB). A tíz operatív program közül már nyolcat november 17-én benyújtott a kormány az Európai Bizottságnak jóváhagyásra.

A következő ciklusnál (2014-2020) is fontos szempont a pályázatok elnyerése tekintetében, hogy fontos szempont, hogy olyan pályázók nyerhetnek támogatást, amelyek az ipari termelés növelésével, exportképest termékek piacra juttatásával, illetve új munkahelyek létrehozásával hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez.

2015 első felében a kormány szándéka szerint tehát több százmilliárd forintértékben írnak ki pályázatokat az illetékes minisztériumok. Várhatóan az elsők között írják majd ki a kis- és középvállalkozások (kkv) technológiai fejlesztéseihez, illetve beruházásaihoz kapcsolódó pályázatokat, az energetikai pályázatokat, amelyek a megújuló energiaforrások térnyerését ösztönzik, továbbá az infokommunikációs pályázatokat, valamint a kutatás-fejlesztési és az innovációs pályázatokat.

Forrás: www.eupalyazatiportal.hu

2014. december 19.