Otthon Melege Pályázat fűtéskorszerűsítésre, gázkazánok beépítésére magánszemélyeknek. A pályázat keretében akár 700.000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

Otthon Melege Pályázat

A pályázat keretében a fűtésének felújításához, korszerűsítéséhez igényelhet támogatást pályázati forrásból.

Az Otthon Melege Pályázat keretösszege

Az Otthon Melege Pályázatban 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre, a maximális támogatás összege pedig 700.000 Ft. Ez azt jelenti, hogy a pályázat keretében 5000-7000 nyertes pályázó kapja majd meg a támogatást.

Az Otthon Melege Pályázat célja

Jelen pályázat lehetőséget nyújt a lakosság számára, hogy lakóépületek illetve társasházi lakások fűtési rendszereinek felújításával hozzájáruljanak az ország klímavédelmi céljaihoz, egyszersmind csökkentsék energiafogyasztásukat és a belőle eredő kiadásaikat.

Ki jogosult a támogatásra?

Az Otthon Melege Pályázatra minden magyar adóazonosító jellel rendelkező nagykorú, cselekvőképes természetes személy (magánszemély) benyújtahat pályázatot, amennyiben a beruházással érintett ingatlanban tulajdonjoggal rendelkezik.

A támogatható tevékenységek köre

A pályázat keretein belül a fűtési rendszerek felújítása, korszerűsítése támogatható. A támogatás feltétele, hogy a munkálatok energia-megtakarítást és CO2 kibocsátás-csökkenést eredményeznek.

Önnállóan támogatható tevékenységek:

Önállóan nem támogatható, választható tevékenységek:

A támogatás mértéke

A támogatás maximális mértéke 700.000 Ft. A pályázat keretében elszámolható a felújítással járó költségek 40%-a.

Pályázati információk

Pályázat kódszáma: ZFR-KAZ/2017

A pályázatot 2017. június 6-án 8 órától gázkazánok beépítésére lehet elektronikus úton benyújtani.

Amennyiben sikerét nem szeretné a véletlenre bízni, a pályázat elkészítésében, és benyújtásában szakértőink teljes körű segítséget nyújtanak.

A pályázatírás díja: br. 29 000 Ft. Ez tartalmazza a pályázatírás mellett a pályázati tanácsadást, telefonos, e-mailes konzultációt, valamint a pályázat benyújtásábal kapcsolatban felmerülő adminisztratív költségeket (pl. nyomtatás) is. Sikerdíj, mely csak a pályázat elnyerése esetén fizetendő, mindössze az elnyert támogatás összegének 5%-a.